Čáslavský plavecký klub Pandora bojoval v řadě podzimních závodů (svoboda.info)

12.01.2015 20:02

Čáslav - Plavecký klub Pandora ani během podzimu nezahálel. Během domácích i zahraničních závodů předvedli čáslavští plavci řadů dobrých výsledků.

Starší plavci se zúčastnili tří kol Českého poháru (v říjnu v Plzni, v listopadu v Jihlavě a v Brně). Mezi konkurencí nejlepších domácích a řady zahraničních plavců se bohužel do finálových bojů (mezi 6 nejlepších plavců) nikdo neprobojoval.

Na konci listopadu se představili čáslavští mladší plavci nejprve na Poháru Středočeského kraje žactva v Berouně - Bulandrová, Jelínek, Nováková, Poláková A., Zvolský. Z nejmladších čáslavských plavců se na stupně vítězů nikdo neprobojoval.

Následně starší žáci bojovali v Příbrami na Přeboru Středočeského kraje žactva - Kučera, Mrázek, Procházková, Rajmová a Ťok. Z nich dvojice Kučera a Ťok vybojovala celkem 15 medailí. Úspěšnější byl Adam Ťok, který získal 9 medailí (3x zlato a 6x stříbro). Také nejstarší žák Matěj Kučera ve všech svých startech získal medaili (2x zlato, 4x stříbro).

Prosinec byl pro plavce ve znamení domácích šampionátů. Na české části Poháru ČR 10-ti a 11-ti letého žactva v Plzni se představil Vojtěch Zvolský, který obsadil nejlépe 9. místo na 100 m prsa. Druhým účastníkem byl Matěj Jelínek, který se nejlépe umístil na 50 m znak na 24. místě.

Mezi nejlepší starší žáky se nominoval Matěj Kučera, který na Mistrovství ČR staršího žactva v Kopřivnici ve svém závěrečném startu vybojoval bronzovou medaili na 100 m kraul. Štěstí mu chybělo v dalších startech, když obsadil 4. místo na 100 m polohově a 50 m kraul.

Závěr plaveckého roku se konal v Plzni, kde se konalo Zimní mistrovství ČR, kam se nominovala pětice čáslavských plavců (Baláš, Balášová, Burian a dorostenci Daňková a Kárný) a do mužské štafety byl ještě doplněn Kučera. Všichni čáslavští plavci předvedli dobré výsledky. Dorostenci vybojovali celkem 3 umístění ve finálových bojích. Starší dorostenec Martin Kárný se umístil na celkovém 7. místě ve finále 200 m prsa a mladší dorostenka Anna Daňková vybojovala finálové 7. místo na 50 m kraul a 8. místo na 50 m znak.

Čáslavský Plavecký klub Pandora děkuje za přízeň všem svým příznivcům a sponzorům městu Čáslav, AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o., www.sport-d.cz, Autoservis Pavel Tulach, Michal Procházka - zemědělská výroba, Martin Mrázek - Starožitnosti a umění a Ing. Milan Polák a přeje všem úspěšný rok 2015.