Čáslavští plavci v létě skutečně nezaháleli (Obzory Kutnohorska)

02.09.2014 20:30

Léto prožité u vody si mnozí spojují s dětstvím a prázdninovou volností. Členové čáslavského plaveckého klubu Pandora si však svůj pobyt v bazénu představují jinak - nejde o kouzelné nicnedělání a odpočinek po měsících školní výuky, ale o propracovaný a pečlivý trénink, s jehož pomocí se připravují na reprezentaci klubu i  vlastních schopností na mnoha závodech, pořádaných v rámci celé ČR, i za jejími hranicemi.

O výsledcích, kterých dosáhli plavci, hájící dobrou pověst čáslavské Pandory, informoval trenér oddílu a také aktivní plavec, doktor Jiří Baláš: "Při červnovém Letním mistrovství ČR staršího žactva v Pardubicích se skvěle představila čáslavská dvojice Matěj Kučera a Adam Ťok. Oba jmenovaní vybojovali po 2 medailích. Čtrnáctiletý Matěj Kučera získal ve svém ročníku stříbro na 100 m kraul a bronz na 50 m kraul. Třináctiletý Adam Ťok získal 2x stříbrnou medaili na 50 m kraul a 100 m znak. Všechny medailové úspěchy oba chlapci získali díky zlepšení svých nejlepších osobních výkonů," mohl vyzdvihnou úspěchy svých svěřenců.

Koncem června se čáslavští dorostenci představili také na svém domácím šampionátu. Z nominované trojice Daňková, Kárný a Poláková se dvojice Daňková a Kárný představila 2x ve finále, kde oba plavci obsadili shodně 6. a 8. místo. Na Letní mistrovství ČR bez omezení kategorií se mezi 30 nejlepších plavců v republice nominovala trojice čáslavských plavců Baláš, Balášová a Burian, když Andrea Balášová se musela ze zdravotních důvodů účasti na šampionát vzdát.

Na začátku srpna se konalo FINA Mistrovství světa Masters v kanadském Montrealu. O bronzové medaili pro Andreu Balášovou a dalších skvělých umístěních jsme psali minule. Trenér, může být s výsledky svého týmu skutečně spokojen.