Úspěchy plaveckého klubu Pandora (Čáslavské noviny)

19.07.2010 17:51

Koncem května se poprvé v historii čáslavského Plaveckého klubu Pandora představili mladší žáci na Letním poháru Středočeského kraje žactva v Kladně. Pětice čáslavských nadějí (Havrda, Kučera, Daňková, Hartová, Poláková) se představila v dobré formě a vybojovala pět medailí. Nejlépe se dařilo desetiletému Tomáši Havrdovi, který vybojoval zlato na 50 m prsa a stříbro na dvojnásobné trati. Další stříbro přidal desetiletý Matěj Kučera na 50 m prsa. Dvě bronzové medaile si z Kladna přivezla jedenáctiletá Anna Daňková na 100 a 200 m prsa. Následující víkend se starší žáci představili na Letním přeboru Středočeského kraje žactva v Berouně. Z dvojice čáslavských plavců (Chadraba, Kárný) se více dařilo Martinu Kárnému, který vybojoval na 100 m prsa zlato a na dvojnásobné trati stříbro.
Stejný víkend se další část plavců PK Pandora představila na Velké ceně Slovenska v Bratislavě. V silné mezinárodní konkurenci si nejlépe vedla Andrea Balášová, která se probojovala do finále na 100 m motýl.
Začátkem června se mladší žáci představili na Letním poháru EMME v Roudnici nad Labem, kde si zaplavali řadu nejlepších osobních výkonů. Ve stejném termínu závodila zbývající část čáslavských plavců v Praze - Podolí na míninku Praha 2010. V celkovém hodnocení byla nejlepší Andrea Balášová, když skončila na 100 m motýl těsně pod stupni vítězů. V ročníku pak si nejlépe vedl Martin Kárný, který si odvezl 3 medaile v prsařských disciplínách.
Následujícími závody pak již byly vrcholné soutěže všech věkových kategorií. Poprvé v historii Plaveckého klubu Pandora se na Letním poháru ČR jedenáctiletého a desetiletého žactva představili i čáslavští plavci. Lépe si vedli desetiletí ve Svitavách, kde na 50 m prsa dohmátl Tomáš Havrda devátý a Matěj Kučera na 12. místě. Mezi nejlepší jedenáctileté plavce ČR do Domažlic se nominovala také čáslavská Anna Daňková, která se ve svých disciplínách umístila na konci druhé desítky. Koncem června se čáslavští plavci ještě účastnili Mistrovství ČR starších žáku v Praze a dorostenců v Plzni. Oba závody proběhly až po uzávěrce tohoto čísla.