Čáslavští plavci doma i v zahraničí (Čáslavské noviny)

01.12.2010 20:55

Čáslavští plavci pokračují v závodní sezóně. Za poslední měsíc absolvovali plavci Plaveckého klubu Pandora řadu domácích i zahraničních závodů.
Na konci října a na začátku listopadu se čáslavská trenérská dvojice zúčastnila dvou podniků série Světového poháru v plavání. Mezi nejlepšími světovými plavci se čáslavští neztratili. Nejprve se představili v Berlíně, kde nejlepšího umístění dosáhla Andrea Balášová na 200 m motýl celkovým 18. místem a Jiří Baláš na 50 m znak dohmátl na 20. pozici. Následující víkend se zúčastnili letošního finálového kola Světového poháru ve Stockholmu. Andrea Balášová si polepšila a na 200 m motýl tentokrát dohmátla na 14. místě. Jiří Baláš byl při tomto závodě nejlepší na 100 m polohový závod, kde skončil na 23. příčce.
Mladí čáslavští plavci se předvedli na dalších závodech doma i v zahraničí. Na konci října se za účasti čáslavských plavců konalo 4. kolo Krajské základní soutěže. Z Čáslavi se zúčastnilo celkem 17 plavců. Medaile ve svých kategoriích získali dorostenci Jakub Burian, Eliška Fuxová a Damián Hruban a ze žáků Jan Chadraba, Jan Slavíček, Tomáš Havrda a Matěj Kučera.
Následující víkend se čáslavské naděje představily v jihlavské pětadvacítce při Axis cupu. Zde, i přes zlepšení, na medailová umístění nedosáhli.
Posledním závodem Plaveckého klub Pandora před uzávěrkou tohoto vydání byl silně obsazený Ströck Austrian Qualifying v rakouském Wiener Neustadtu. Andrea Balášová se probojovala do finále na 50, 100 a 200 m motýl. Další čáslavští se mezi nejlepší neprobojovali.
V příštích týdnech čekají čáslavské plavce Pohár Středočeského kraje žactva pro deseti a jedenáctileté plavce a Přebor Středočeského kraje žactva pro dvanácti až čtrnáctileté žáky. Oba závody jsou jediným nominačním závodem na mistrovství ČR žákovských kategorií.