Nejlepší čáslavští sportovci za rok 2014 (Obzory Kutnohorska)

09.05.2015 13:41

Na jeviště čáslavského Dusíkova divadla v pátek 24. dubna vystoupili nejlepší čáslavští sportovci, aby si z rukou svých ještě úspěšnějších sportovních kolegů a mnohdy i vzorů, převzali zasloužená ocenění za svoji tvrdou práci, pravidelné tréninky a vůli zvítězit v konkurenci ostatních. Stejně, jako ve sportu, má velkou váhu pomoc a spolupráce členů jednoho týmu, je tomu tak i v životě, kde silnější mají možnost pomáhat slabším. Také proto se celá akce nesla v charitativním duchu, a to díky spolupráci jejích organizátorů s doktorkou Lucií Cingrošovou.

Právě ta se věnuje práci na projektu, nazvaném Můj nový život, jehož cílem je zvýšit zájem veřejnosti o osudy dětí, kterým byl diagnostikován zhoubný nádor. Na podporu projektu putovaly finanční prostředky, vybrané v rámci dobrovolného vstupného na tuto čáslavskou sportovně-kulturní akci. Díky štědrosti dárců mohla Čáslav na dobrou věc přispět částkou, blížící se třinácti tisícům korun.


Role moderátora večera se ujal místostarosta města, doktor Vlastislav Málek, který má s organizací obdobných akcí dlouholeté zkušenosti. Vzpomeňme na již pravidelná čáslavská setkání se sportovci, která rovněž pod jeho taktovkou probíhají každoročně také právě v Dusíkově divadle. Pozvání k účasti na předávání cen nejlepším současným sportovcům města přijaly takové sportovní hvězdy, jako je mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová, bývalý český hokejový útočník a úspěšný trenér Josef Augusta, olympijský vítěz v moderním pětiboji z Londýna (2012) David Svoboda, reprezentant České republiky v judu Jaromír Ježek a další.


Mezi mladými sportovci, kteří v minulém roce dosáhli nejlepších výsledků a zasloužili si tak ocenění, byli mimo dalších zástupci atletů, mezi nimiž nechyběly členky štafety juniorek i další běžci, soutěžící v kategoriích jednotlivců. Významných úspěchů dosáhl také nohejbalista Michal Němec, stolní tenista Jan Löwl. S nimi přišla na pódium také Sára Kalivodová, která bojuje za dobré jméno svého města v parkurovém skákání, i další. Mezi oceněnými se rozhodně neztratili ani zástupci oddílu juda, který pracuje při místní základní škole v Sadové ulici a jeho hlavním trenérem je pan Martin Horský.


Svého ocenění se dočkali také čáslavští fotbalisté, konkrétně tým mladých hráčů U15 a v kategorii dospělých hráči nejlepšího týmu (A) Petr Váňa a Petr Kunášek.
Stranou zájmu nezůstalo ani čáslavské plavání, reprezentované členy úspěšného oddílu Pandora, kteří sklízejí na tuzemských i zahraničních soutěžích zasloužená uznání.
O hudební vystoupení, které dokreslilo a podtrhlo celou atmosféru večera, se postarala skupina Rybičky 48, která byla vřele přijata jak mladými sportovci, tak i diváky z řad jejich rodičů. 

Seznam oceněných sportovců: Vajgl Ondřej, Čermák David, Para Vladimír, Jelínek Ondřej, Brom Daniel, Kurka Miroslav, Uher Daniel, Havrda Tomáš, Masopust Matěj, Bašek Václav, Zděněk Tomáš, Vaněk Jakub, Procházka Miloslav, Havlík Jakub, Stiburek Filip, Shablystyy Eduard, Petr Kunášek, Petr Váňa, Sára Kalivodová, Jana Novosadová, Jana Slavíková, Klára Zatloukalová, Eliška Auersvaldová, Jiří Lietavec, Tomáš Pešek, Martin Svoboda, Anna Kozlová, Pavel Javůrek, Dominika Antošová, Markéta Husáková, Lukáš Kvíčala, Adam Brabec, Štěpán Piskač, Petra Andrejsková, Jan Lövl, Michal Němec, Anna Daňková, Martin Kárný, Matěj Kučera, Adam Ťok, Jakub Burian, Adam Krátký, Jan Hruška, Filip Tuček, Dušan Vančura, Lukáš Volenec, Dominik Minařík, Adam Dymák, David Dvorský, Lukáš Flossmann, Martin Šedivý, David Vavřina, Matěj Horský, Michal Černý, Aneta Hladíková.