Čáslavští plavci bilancují rok 2008 (Obzory Kutnohorska)

20.01.2009 16:41

 

Celý rok 2008 byl pro čáslavský Plavecký klub Pandora velmi úspěšný. Největší zásluhu na zviditelnění čáslavského plavání má trenérka a plavkyně v jedné osobě Andrea Balášová. Čáslavská plavkyně v loňském roce vybojovala 2x titul mistryně republiky na 100 m motýla a to na zimním i letním mistrovství, které doplnila o další medaile na 200 m motýl, když v létě získala stříbro a v zimě bronz. Kromě úspěchu na domácích šampionátech se probojovala také do nominace na červnové reprezentační mezistátní multiutkání a zajistila si účast v reprezentačním týmu pro sezónu 2008/2009. S českou plaveckou reprezentací spolupracuje navíc také jako trenérka u družstva juniorů. Dalším účastníkem domácího šampionátu byl Jiří Baláš, který se v létě probojoval do finále na 200 m motýl.

Z mladých čáslavských plavců byl nejúspěšnější třináctiletý žák Jakub Burian, který se probojoval na letní i zimní mistrovství ČR staršího žactva a ve svém ročníku se pravidelně umisťoval do 10. místa. Navíc na zimním Přeboru Středočeského kraje žactva vybojoval hned 5x zlatou medaili. Z děvčat se mezi nejlepší na Mistrovství ČR starších žáků nominovala čtrnáctiletá Jana Páclová.

Za finanční podporu v roce 2008 děkuje čáslavský Plavecký klub Pandora městu Čáslav a firmám AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o., Nářadí - Nástroje František Klemák, RTT, spol. s r.o., Amada-Veso, AK Trading s.r.o. a Ing. Janě Němcové a všem přátelům plavání přeje mnoho úspěchů roce 2009. 
 
jb