Pandora vstoupila do další sezóny (Čáslavské noviny)

01.12.2011 10:51

Po letní prázdninové pauze zahájil Plavecký klub Pandora další závodní sezónu. První tréninkové kilometry si čáslavští odplavali v kutnohorské pětadvacítce a do domácího čáslavského bazénu se poprvé podívali koncem září. Následně hned první říjnový víkend se konaly první závody.
Nejmladší čáslavští plavci se úspěšně představili v Kolíně na Podzimní ceně. Ze čtveřice čáslavských plavců se nejlépe představil Adam Ťok, který zvítězil na 50 m znak a vybojoval bronz na 50 m kraul a 100 m znak.
Ze starších žáků se při Podzimní ceně města Litoměřic nikdo na stupně vítězů neprobojoval.
Prvním nominačním závodem pro žákovské kategorie byla v polovině října Krajská základní soutěž v Kutné Hoře. Na bazénu, který čáslavští plavci znají, se Plaveckému klubu Pandora dařilo. Z celkem 19 čáslavských plavců se 8 postavilo na stupně vítězů (dorostenci Burian a Pokorný, žáci Chadraba, Daňková, Poláková, Kučera, desetiletí Šedivý, Ťok) a posbíralo celkem 14 medailí pro čáslavský klub. Na základě výsledků z Krajské základní soutěže se mohou žáci probojovat na Krajský přebor a medailisté mají k nominaci velmi blízko.
Dalším závodem za účasti Plaveckého klubu Pandora byl Axis cup v Jihlavě, který se letos plaval jako součást Českého poháru. Nejlépe se ze čtveřice čáslavských plavců umístil plavající trenér Jiří Baláš.
V polovině listopadu byl posledním přípravným závodem Boubelíkův memoriál v Roudnici nad Labem. Na stupně vítězů se ve svých kategoriích probojovali starší žáci Martin Kárný (3x stříbro na 50, 100 a 200 m prsa) a Jan Chadraba (stříbro na 100 m motýl a bronz na 50 m motýl).
Na konci listopadu se konají nominační závody na domácí šampionáty a následně během prosince mistrovství republiky jednotlivých ročníků a kategorií.    JB