Plavecký klub Pandora z Čáslavi uzavřel nejúspěšnější zimní sezonu ve své historii (svoboda.info)

18.12.2012 11:54

Plzeň - Během třetího adventního víkendu se v Plzni konalo Zimní mistrovství ČR dorostu a dospělých v plavání. Z čáslavského plaveckého klubu se zúčastnilo celkem šest plavců, což je nejvyšší počet v historii klubu.

V celkovém pořadí se nejlépe umístil Jiří Baláš na 50 m prsa na 14. místě a Andrea Balášová na 50 m motýl na 15. místě. Mezi staršími dorostenci se Jakub Burian na 200 m motýl probojoval do finále. Starší dorostenci Daniel Ťok a Michaela Kommová se dobrými zaplavanými časy umístili ve své kategorii ve druhé desítce. Martin Kárný mezi mladšími dorostenci zaplaval pěkné nejlepší osobní výkony a na 50, 100 a 200 m prsa se probojoval do finále, kde se nejlépe umístil na 200 m trati na 6. místě.

Ve štafetových závodech na 4x100 m polohově čáslavští muži zaplavali skvělý klubový rekord a umístili se na 13. místě a na 4x100 m kraul pak obsadili 19. místo. "V letošní sezóně se nám na Zimní poháry a Zimní mistrovství ČR jednotlivých kategorií probojovalo celkem 14 plavců, což je zatím historicky největší počet a také díky Matěji Kučerovi, který získal 2x bronz mezi dvanáctiletými, je letošní sezóna opravdu úspěšná!" zdůraznil plavající trenér Jiří Baláš.